Interieurontwerp bestaat uit 3 complementaire luiken: De indeling, de materiaalkeuzes en de styling.

Wat is een planoptimalisatie?

Het klinkt heel simpel maar dat is het helemaal niet: Een optimalisatie van een bestaand plan -nieuwbouw of renovatie. Of misschien beter gezegd: de ‘light’ versie van het 3D interieurontwerp.

Ik heb gemerkt dat er niet altijd nood is aan een volledig uitgewerkt 3D interieurontwerp waarbij we kijken naar indeling, materialen én styling. Soms wordt er gevraagd naar mijn mening over de architectenplannen, hoe ik het bekijk & wat ik persoonlijk anders zou doen. Of soms zijn de (ver)bouwheren in kwestie op zoek naar een andere invalshoek of frisse ideetjes.

Want puzzelen met plannen, dat is iets wat ik enorm graag doe. Iets wat voor andere mensen een blad papier is met wat lijntjes op, is voor mij een 3D model waar ik in gedachte kan rondlopen.

Dergelijke planoptimalisatie is een uitstekende aanvulling op het werk van je architect. Je architect bekijkt de woning structureel & op gebouwniveau. Een interieurarchitect bekijkt de woning praktisch en van binnenuit. Een mix van die twee is het perfecte recept voor je droomwoning.

Wat houdt het concreet in?

Zoals bij een interieurontwerp, gaan we ook hier van start met een online intakegesprek. Tijdens dat gesprek bespreken we jullie bouwprogramma, het plan waarop we verderwerken en waar het probleem zit. Ik stel gerichte vragen en waarom bepaalde keuzes werden gemaakt. Enkel zo leer ik jullie en jullie wensen beter en concreet kennen. Ik tast de bouwkundige voorschriften af en hou natuurlijk rekening met hoever jullie willen gaan daarin.

Tijdens dat gesprek fungeer ik niet alleen als interieurarchitect, maar ben ik ook jullie adviseur, klankbord & sparringspartner over alle interieurdilemma’s die jullie ’s nachts wakker houden. Je mag me tijdens ons intake-uurtje onderwerpen aan jullie vraagstukken, zoals tussen welke vloeren jullie twijfelen, welke keukenfronten jullie zouden kiezen, of wat extra tips om in die bepaalde stijl van je Pintrestbord te blijven.

Na dit intakegesprek ga ik aan de slag met mijn aantekeningen. Het optimalisatievoorstel wordt in 2D uitgewerkt en geschetst. Ik som alle aanpassingen textueel op én ik maak een persoonlijk moodboard op voor je project, dat je als leidraad kan gebruiken voor de inrichting.

Als je met een architect werkt, kan je de planoptimalisatie doorsturen zodat je architect de aanpassingen kan maken. Als je zonder architect werkt, kan je dit plan gebruiken voor jezelf en naar aannemers toe.

Een voorbeeld case

Ja, dat wil ik!

Stuur me vrijblijvend een mailtje op hello@ash-studio.be, of vul het contactformulier hiernaast in en dan contacteer ik je.

Let’s do this!