ASH Studio

Reebok

Bart & Liselore, samen met hun 3 kinderen, wonen in een ruime, klassieke beletage woning van de jaren ‘50 in de populaire gezinswijken rond Antwerpen. De woning biedt een solide basis, maar is in de loop der jaren van woning, naar appartementen, terug naar woning verbouwd & dat laat uiteraard wat sporen na. De slaapkamers & badkamer werden onlangs nog gerenoveerd, nu was het tijd voor de eerste verdieping waar de keuken, eetruimte & woonruimte zich bevinden. Een grote ruimte van 80m², akoestisch heel ongenaam en de ruimtes waren onproportioneel want ondanks de grote ruimtes, was de keuken te klein, de living was te klein en de eettafel zag je bijna niet staan. Er was enorm veel verloren ruimte.

Als ik samen met de klant bekijk wat ze graag zien, wat hun voorkeur heeft qua materialen en vibes, kreeg ik meteen te horen dat ‘ze heel weinig graag zien’ en dat het zeker iets ongewoons mag worden. Scandinavisch, maar ook niet, industrieel, maar ook niet. Na wat dieper onderzoek & aftasten bekwamen we een fantastisch ontwerp met een zeshoekig eiland, met als frontmateriaal inox. De vloer werd een microtopping in dezelfde kleur als de inox & met de warme walnoot & terracottakleurig werkblad vangen we de kouden tonen op. Niet alleen is het ontwerp esthetisch geslaagd, maar ook praktisch is het intussen goedgekeurd voor de werking van een gezin van5. Partners: Schrijnwerk Homescape, binnenafwerking VDD Bouwbedrijf

Client

Liselore & Bart // Berchem

Project Date

2023