ASH Studio

Totaalprojecten

Je wil graag (aan)bouwen of verbouwen maar het is moeilijk om te combineren met je dagelijkse leven.

Je hebt geen kennis van ‘den bouw’ en je weet zelfs niet hoe je eraan zou moeten beginnen. Je hebt geen ontwerp, je weet wel wat je graag ziet maar kan er geen samenhangend geheel van maken, laat staan om het te communiceren naar de aannemers. En al die horrorverhalen en discussies met aannemers? Nee, dat zie je niet zitten maar er moet wel iets gebeuren.

Wat mag/kan er? Welke partijen of vergunningen zijn ervoor nodig? Welke investeringen doe je best eerst? Wat is de juiste volgorde?

Ook hier kunnen wij je bijstaan met raad en daad. Vanaf de eerste schetsen tot en met de oplevering. Wij zijn jouw centraal aanspreekpunt, sturen de aannemers aan en volgen de werken op zodat de timing en de kwaliteit niet in het gedrang komen. Wij hebben een uitgebreid netwerk van verschillende, kwalitatieve aannemers die wij graag inschakelen om je project tot een hoger niveau te tillen.

Hoe verloopt
de coördinatie?

Na het Interieurontwerp wordt er een aanbestedingsdossier aangemaakt, waarin meetstaat, technische plannen, planning etc tot in detail worden uitgewerkt. Als er vergunningen of stabiliteitsberekeningen nodig zijn in het project, staan deze ook op de agenda in samenwerking met de desbetreffende partijen (architect, stabiliteitsingenieur,…). De materiaalkeuzes worden vastgelegd aan de hand van stalen die wij voorleggen of toonzaalbezoeken die we doen. Aan de hand van dit dossier plannen wij plaatsbezoeken in met de aannemers. Hierna worden dan verschillende offertes opgegeven, die wij samen toelichten en bespreken. Bij akkoord op de offertes, schakelen wij over naar de werfvoorbereiding. Iedereen wordt aangestuurd in functie van de planning, die we uiteraard met jou als bouwheer eerst nauwkeurig doorlopen. De levertermijn voor de bouwmaterialen wordt nagekeken. Wij sturen de aannemers aan en zorgen ervoor dat wij bij cruciale momenten telkens op de werf zijn. Als centraal aanspreekpunt filteren wij 95% van de problemen, zodat je als bouwheer op beide oren kan slapen. Ook de financiën worden nauwkeurig opgevolgd door ons, zodat er zeker niks aan de aandacht ontsnapt.
Bij het einde van de werf doen wij een oplevering met de aannemer, zorgen wij voor een digitaal postinterventiedossier en een financieel overzicht.
Indien gewenst plannen we ook styling in, waarbij we een aantal winkelbezoeken inplannen voor het meubilair en de decoratie, om het project écht af te maken!

Voor totaalprojecten ben ik actief in de regio tussen Gent, Antwerpen en Brussel.